Az uzsonnás asztalon mindig van valami meglepetés, amivel eddig még nem találkoztam. Ilyen meglepetés volt idén a hrenovina. Az elnevezés a hren (torma) szótőből ered, s ezzel el is árultam a dolog esszenciáját. Férfi-lekvárnak (muzsszkoje varennye) is nevezik, mivel az állaga a lekváréra emlékeztet, az íze viszont köszönőviszonyban sincs az édessel. Visszafogottan csípős, finoman paradicsomos, s könnyen elkészíthető. Egy kilogramm paradicsom, egy darab torma, egy egész fej fokhagyma, ezeket be a húsdarálóba, daráljuk le, keverjük össze, adjunk hozzá egy kis sót és ennyi. (Szerintem egy kis erős paprikát is elbír.) Tárolás szigorúan hűtőben. Igazi vitaminbomba!
Az izgalmas uzsonnás asztalhoz pedig még később visszatérek! ;)
Hrenovina, a férfi-lekvár
2013.09.23. 05:49 | Boginya
Szólj hozzá!
Címkék: táplálkozás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.